30 mei 2020

Mijn beste Roger,

Precies vijftig jaar geleden overleed je op het terras van Brasserie André in de Statiestraat. Je dood was voorpaginanieuws in verschillende kranten. ‘De kleine wereld van de Vlaamse Letteren is beduidend armer geworden met dit heengaan,’ schreef de Gazet van Antwerpen.

Enkele dagen later, op woensdag 3 juni 1970 werd je begraven.  Talrijke schrijvers, journalisten en prominenten waren erbij op het Schoonselhof. Karel Jonckheere, Hubert Lampo, Eugene van Itterbeek, Marc Andries, Hugues C. Pernath, Walter van den Broeck, Eddy van Vliet, Angèle Manteau, Jos Vandeloo, Frans Strieleman en Frans Grootjans, ze legden allen een takje bloeiende brem op je graf.

Vandaag ligt jouw boek De knetterende schedels opnieuw in de boekhandel. Een boek dat een generatie nieuwe lezers verdient. Ondertussen ‘politoer’ ik verder aan jouw biografie, die dit najaar zal verschijnen. Maar vandaag niet. Vandaag sta ik aan jouw graf met een takje bloeiende brem.

Con amore,

Ellen