Schrijfresidentie Wisper (week 5,6 en 7)

De afgelopen weken kon ik minder tijd doorbrengen in het atelier. En ik miste het. Waar ik kon, probeerde ik toch om enkele uurtjes te gaan.  Het blijft me verbazen hoe ik in de Bouwmeesterstraat meer werk verzet dan thuis in mijn schrijfkamer. Op een paar uur heb ik een ruwe versie van een kort verhaal klaar.

Mijn tango-boek begint langzaamaan meer vorm te krijgen. Ik heb de thema’s geselecteerd waarover ik het zou willen hebben: de connectie, de geschiedenis, de muziek, de passie, tango hier in België,…. Hoe meer boeken ik lees en hoe meer artikels ik achter de kiezen heb, hoe meer ik besef hoe rijk de tangocultuur is. Mijn boek zal slechts een kleine stukje ervan weerspiegelen.

Research doen, interviews afnemen, het is fijn werken. Heel anders dan een roman. Al hoor ik mijn manuscript me af en toe roepen.  Het herschrijven stel ik nog even uit. Tot 1 september.