Schrijfresidentie Wisper (week 4)

Een nieuwe week, een nieuwe start.  Ik ruim mijn werktafel op. Alles wat ook maar doet denken aan het manuscript van mijn tweede roman moet voor enkele weken verdwijnen. De uitgever en een collega-schrijver mogen er nu hun ogen over laten glijden. Ik wil afstand nemen, zodat ik er later met een frisse blik weer mijn tanden in kan zetten.

Al lange tijd heb ik een boek over tango in mijn hoofd. Geen handleiding of naslagwerk, maar een soort van mozaïek met korte verhalen, essays en interviews waarmee ik lezers warm kan maken voor deze prachtige dans en cultuur waar ik zelf zo verslaafd aan ben.

Hoewel ik al enkele jaren dans, ben ik in tango-termen nog steeds een tango-baby. Daarom laat ik me bij het schrijven van dit boek leiden door Dirk De Brauwer, een milonguero met meer dan een kwarteeuw danservaring.

Fase één van dit nieuwe boek: lezen, veel lezen, notities maken. Heerlijk om dat te doen aan de grote werktafel in het atelier van Wisper.